Benoist Lapouza

"Ik voel me nauw verbonden met de natuur en houd ervan om haar te respecteren."
De formuleringen van Benoist zijn niets minder dan sensuele wandtapijten, verre reizen, zeewinden en opmerkelijke smaken die nagalmen op de tong.
Benoist bekent dat deel van zijn inspiratie in de vorm van verleden reizen ligt en hij geniet van "het ontmoeten van mensen, het genieten van lokale genoegens, lekkernijen en schatten".
Cuisine prikkelt ook Benoist's verbeelding, vooral wanneer het gaat om het ontdekken van ingrediënten om in zijn geurcomposities op te nemen, van Bachès citrus tot Roellinger kruiden.
Benoist herinnert zich met veel genoegen samen te werken met bekende chefs zoals Alain Passard: "We benaderden voedselingrediënten net als top-, hart- en basisnoten, om een symfonieorkest te hercreëren."
Deze bijna muzikale gevoeligheid is weerspiegeld in Benoist's eigen scheppingen, waarin elke afzonderlijke accent opklimt naar een prachtig, complex crescendo. Zijn creatieve proces omvat het vinden van een evenwicht tussen deze sensualiteit en een frisheid die de sensaties van "uitgestrektheid, vrijheid en kracht" van de oceaan nabootst.
Benoist streeft ernaar om het "gevoel van welzijn" dat hij associeert met zeilen en duiken, of het "spectaculaire en verbazingwekkende effect" dat hij zich voorstelt te voelen bij het sturen van een vliegtuig, te verbeelden in de oneindige luchten.
"Ik voel me nauw verbonden met de natuur en houd ervan om haar te respecteren", merkt Benoist op, wiens figuurlijke ontwerpen het natuurlijke mysticisme omarmen en experimentele creativiteit.