De beste Lente en Zomer geuren voor 2024

29 mei 2024

De zon schijnt, de vogels fluiten en de terrassen stromen weer vol. De zomer is in aantocht! En wat hoort er nu meer bij de zomer dan een heerlijk, fris parfum? In deze blog bespreken we de trends op het gebied van zomergeuren en presenteren we je de beste parfums voor mannen en vrouwen.

Zomerse geurnoten

Zomerparfums zijn doorgaans fris, licht en fruitig. Populaire geurnoten in zomerse parfums zijn onder andere:

  • Citrusvruchten: Bergamot, citroen, sinaasappel
  • Bloemen: Lavendel, jasmijn, roos
  • Fruit: Appel, peer, watermeloen
  • Aqua: Oceaan, zeewater, regen
  • Hout: Sandelhout, cederhout

Tips bij het kiezen van een zomerparfum

  • Houd rekening met de weersomstandigheden: Kies voor een lichte, frisse geur op warme dagen en een iets zwaardere geur voor koele avonden.
  • Denk na over je eigen stijl: Ga je voor een klassieke, elegante geur of een trendy, unieke geur?
  • Test verschillende parfums: De beste manier om een parfum te vinden dat je bevalt, is door verschillende parfums te testen bij Parfum Samples :-).
  • Breng parfum op de juiste plekken aan: Breng parfum aan in de hals, achter je oren en eventueel op je kledij

Lente en Zomer Parfums voor Dames

Jean Paul Gaultier - La Belle Paradise Garden Eau de Parfum

"Jean Paul Gaultier liet zich inspireren door zijn modeshow Herfst/Winter 2010-2011 om deze flamboyante tuin te creëren, een verleidelijk Hof van Eden vol kleurrijke exotische wezens en bloemen. Een prachtig paradijs waar alles draait om zien en gezien worden, en waar verboden genoegens de boventoon voeren. In deze weelderige, kleurrijke tuin vinden La Belle Paradise Garden en Le Beau Paradise Garden elkaar in hun onverzadigbare hartstocht.

De muze van Jean Paul Gaultier, La Belle Paradise Garden, steelt de show terwijl ze door de tuin slentert met een oogverblindende ketting van geborduurde planten om haar hals, verfraaid met couture-details. De naakte, laguneblauwe flacon prikkelt de zintuigen met een bijna ongekende natuurlijke vrouwelijkheid. Ervaar de charme van deze lustopwekkende nectar met bloemige noten en een vleugje vanille."


Marc Jacobs - Daisy Eau de Toilette

"Dompel jezelf onder in een wereld van pure joie de vivre met Marc Jacobs Daisy, een betoverend parfum dat optimisme, schoonheid en pure vrouwelijkheid uitstraalt. De geur opent met een sprankelende topnoot van sappige wilde bessen, vermengd met zachte witte viooltjes. Deze frisse introductie maakt al snel plaats voor een warm, fluweelzacht hart van jasmijn, dat je zintuigen streelt met zijn delicate zoetheid. De basisnoot onthult een sensuele, langdurige compositie van sandelhout, die de geur diepte en karakter geeft. Het resultaat is een onweerstaanbaar vrouwelijke creatie die je humeur opfleurt en je zelfvertrouwen

een boost geeft. Marc Jacobs Daisy is meer dan een parfum, het is een kunstwerk. Ontworpen door meesterparfumeur Alberto Morillas, verpakt in een iconisch flesje met opvallende witte madeliefjes op de dop. De retro-look van het flesje weerspiegelt de unieke charme en persoonlijkheid van de vrouw die Daisy draagt."



Lancome - La Vie Est Belle Eau de Parfum

"Lancôme La Vie est Belle is een symbool van vrijheid en geluk en een eerbetoon aan alle schoonheden van het leven. Deze exclusieve geur voor vrouwen is ontworpen om een glimlach op je gezicht te toveren. La Vie est Belle is een zoete, fruitige, bloemige, en toch verfijnde geur met zeldzame, zuivere en natuurlijke ingrediënten. Omhuld in een zoet akkoord van verfijnde heerlijkheden maakt dit parfum het leven nog mooier."


Valentino - Born In Roma Green Stravaganza Donna Eau de Parfum

"Ervaar met Born in Roma Donna Green Stravaganza een betoverende geurbeleving. De geur opent met rokerige theebladeren, die je naar een sensuele Lapsang Souchong thee-ervaring voeren. In het hart schittert delicate Jasmijn absoluut, een zonnig eerbetoon aan de moderne vrouwelijkheid. Het slotakkoord, gevormd door duurzaam verkregen vanille-extract, voegt een betoverende dimensie toe aan deze extravagante reis. Born in Roma Donna Green Stravaganza is een uitnodiging om vrij te leven en te genieten van expressieve luxe.

 

Armani - Acqua di Goia Eau de Parfum

"Acqua di Gioia, het vrolijke, emblematische parfum voor vrouwen van Giorgio Armani. De geur van vreugde die geluk, sereniteit en optimisme combineert.

Duik onder het wateroppervlak en voel de ritme van de golven. Een uitbarsting van aquatische verkwikking en energie met de primofiore citroen voor een leven geleefd tot het uiterste, gevolgd door een hart van witte jasmijnblaadjes. Diep, verslavend en uitnodigend als de oceaan met een amber-houtachtige basis, een ceder- en bruin suiker akkoord.

Met gebogen lijnen, geïnspireerd op de vormen van de natuur, is het zuivere, natuurlijke design van de flacon een moderne belichaming van Giorgio Armani's esthetische visie op pure elegantie. Het verwijst naar de zoektocht naar de hedendaagse en authentieke vrouwelijkheid die hem inspireert. Een smaragd groene, afgeronde dop, zoals een edelsteen, die sereniteit en optimisme uitstraalt. Een transparant, glazen flacon die een perfecte harmonie creëert om deze geur van vreugde te omhullen."

De beste Lente en Zomer parfums voor heren

Chanel - Allure Homme Sport Eau Extrême Eau de Parfum

"Grenzeloze allure. Een krachtig, energiek parfum. Aromatisch en muskusachtig zodat je ertoe wordt uitgenodigd jezelf te overstijgen.
Een man die altijd op zoek is naar unieke sensaties en nieuwe uitdagingen. Hij houdt ervan de confrontatie aan te gaan met de elementen en zichzelf, en zijn grenzen steeds weer te verleggen.

Deze uitdagende levensstijl vormde het uitgangspunt voor eau extreme. Een aromatisch, muskusachtig parfum met krachtige en energieke noten. De frisse, sprankelende geurnoten van Italiaanse mandarijn in combinatie met de groene, dennenachtige aroma's van Marokkaanse cypres prikkelen de zintuigen. De warme muskusnoten ontwikkelen dankzij de uitnodigende, amandelachtige geur van Venezolaanse tonkaboon een sensueel, onweerstaanbaar karakter. Een intense eau de parfum, als een adrenalinestoot."

 

Dolce&Gabbana - Light Blue Eau Intense Pour Homme Eau de Parfum

"Een koele citruscocktail met verfrissende mandarijn en bevroren grapefruit geeft de topnoten een koele, elegante twist.
Aromatische jeneverbes voert mee naar het hart met een zilt, aquatisch akkoord dat doet denken aan het doorschijnende blauw van de Middellandse Zee.
Een overvloed aan krachtige amber, omhuld met muskus versterkt de uitstraling van dit lang aanhoudende mannelijke mengsel met een krachtig spoor dat de natuurlijke sensualiteit van de Light Blue-man weerspiegelt"

 

Armani - Acqua di Gio Profondo Parfum

"Ontdek Acqua di Giò Profondo, het parfum voor mannen van Giorgio Armani. De eigentijdse en intense interpretatie van Acqua di Giò, mengt noten van zee met aromatische essences en vormt een houtachtig zeeakkoord dat teruggaat naar de oorsprong van de serie: de zee. De verfijnde oceaanblauwe kleur van het flesje is een eerbetoon aan de meest emblematische kleur van Giorgio Armani.

Acqua di Giò Profondo is een intense op de zee geïnspireerde interpretatie van Acqua di Giò. Acqua di Giò is meer dan een parfum, het is als een boeiende duik in de diepten van de geest, het omarmt de waarden van vrijheid, zintuiglijkheid en mannelijkheid om een nog diepere dimensie te onthullen.

Als ondergedompeld in de diepblauwe zee, worden de zintuigen geprikkeld door groene mandarijn en bergamot, terwijl de emblematische zeenoten van Acqua di Giò een bijna ijzige ultramarijnblauwe tint onthullen. Terwijl de luchtbellen naar de oppervlakte borrelen, komen rozemarijn, lavendel, cipres en mastiek samen in het hart van het parfum. Noten van houtige patchouli en muskus die een mannelijk karakter onthullen, komen samen met de zoute natuur voor een diepe amberachtig en mineraal akkoord."

 

Paco Rabanne - Invictus Eau de Toilette

Invictus door Paco Rabanne, de geur van de overwinning... De essentie van helden. Extatisch verslavend, een krachtige adrenaline boost voor serie-winnaars. Kracht, moed, overwinning gedestilleerd in een gedurfde houtachtige en frisse mannengeur. Een combinatie tussen frisse marine noten met pompelmoes en de warmte van gaïac hout met een sensueel einde van patchoeli. De geur voor mannen who are in it to win it.

 

Yves Saint Laurent - Y Eau Intense Eau de Parfum

"Y Eau de Parfum Intense van Yves Saint Laurent is een fris en intens sensueel parfum voor de succesvolle man die streeft naar self-empowerment.. Deze geur drukt een spannend moment uit waarop je je creatieve energie loslaat. Deel je ideeën, gaves en passie met de wereld. Met Y Eau de Parfum omhul je jezelf met warme, kruidige en houtachtige noten."