Acqua di Parma - Italiaanse verfijning, discrete luxe en vakmanschap

12 mei 2024

Acqua di Parma: Een reis door de tijd

Acqua di Parma, meer dan een parfum, is een ode aan Italiaanse elegantie en verfijning. Al sinds 1825 betovert deze iconische geur mannen en vrouwen over de hele wereld met zijn frisse, aromatische karakter.

In deze blog nemen we je mee op een reis door de rijke historie van Acqua di Parma, ontrafelen we de geheimen achter zijn unieke geur en delen we tips om de perfecte geur te vinden voor jou of jouw geliefde

Een Geur Geboren uit Liefde

Het verhaal van Acqua di Parma begint in de Italiaanse stad Parma, waar in 1825 parfumeur Carlo Lodovico Testi een geur creëerde voor de hertog en hertogin van Parma ter gelegenheid van hun huwelijk. De geur, met zijn frisse citrustonen en hints van lavendel en rozemarijn, viel onmiddellijk in de smaak en werd al snel een geliefd parfum onder de Italiaanse elite.

Een Tijdloze Klassieker

Door de eeuwen heen heeft Acqua di Parma zijn populariteit behouden en is het uitgegroeid tot een icoon van Italiaanse luxe. De geur is geliefd bij beroemdheden, royalty's en parfumliefhebbers over de hele wereld.

Het succes van Acqua di Parma ligt in de perfecte balans van zijn ingrediënten. De topnoten van bergamot, citroen en sinaasappel zorgen voor een frisse en opbeurende opening, terwijl lavendel, rozemarijn en geranium een aromatische en kruidige dimensie toevoegen. Basisnoten van cederhout, sandelhout en vanille zorgen voor een warme en sensuele afdronk.

De Perfecte Geur voor Jou

Acqua di Parma biedt een scala aan geuren voor zowel mannen als vrouwen. De klassieke Colonia is een perfecte keuze voor wie een frisse en elegante geur zoekt, terwijl Colonia Assoluta een intensere en krachtigere variant is.

Voor vrouwen is er Acqua di Parma Colonia Futura, een moderne interpretatie van de klassieke geur met een vrouwelijke twist. En voor wie op zoek is naar iets unieks, zijn er de exclusieve geuren van de Signatures of the Sun collectie.

Acqua di Parma: Meer dan een Parfum

Naast parfums biedt Acqua di Parma ook een uitgebreide lijn scheerproducten, bad- en douchegels en bodylotions, allemaal met de kenmerkende frisse en aromatische geur van het merk.

Acqua di Parma is meer dan een parfum, het is een levensstijl. Het is een ode aan Italiaanse elegantie, verfijning en de kunst van het genieten van het leven.

Bezoek onze collectie Acqua di Parma geuren en ontdek de wereld van Acqua di Parma. Vind de perfecte geur voor jou en ervaar de tijdloze elegantie van dit Italiaanse icoon.